Цикорій
Унікальні властивості цикорію людство пізнало ще в далекій давнині. Єгипетські лікарі використовували рослинну сировину у боротьбі з інтоксикаціями, рятуючи населення від укусів отруйних змій і небезпечних комах. Докладні спостереження вели також багато лікарі Античності – зокрема, вони виявили сприятливий вплив на зір, травний тракт і рухливість суглобів. З плином часу цикорій анітрохи не втратив своєї актуальності, навпаки, диво — рослина почала привертати все більшу увагу медицини та громадськості.
Установлено, что регулярное употребление цикория помогает существенно снижать долю сахара в крови – в первую очередь, за счет высокого содержания инулина. В связи с этим, напиток часто включается в рацион диабетиков и людей, страдающих ожирением.
В сравнении с обычным кофе порошок цикория выглядит куда более «сдержанным» и безобидным: он не возбуждает нервную систему, хотя и привносит бодрящий эффект. Настой помогает бороться с невралгией, мигренями и неврозами, а в ряде случаев еще и улучшает состояние гипертоников.
Не менш яскраво рослинний порошок проявляє себе у справі глибокого чищення організму. Якщо приймати напій у формі курсового лікування, можна позбутися від ниркових каменів, а також вивести шлаки, важкі метали і токсини. До речі, добова норма розчинної цикорію дорівнює трьом – чотирьом чашках.