Чай Китайський "Да Хун Пао" класичний (203) 20г.
Да хон пао (大红袍) — один із чотирьох улунів (і сортів чайного куща), від яких почалася селекція всіх інших улунів. Назва цього чаю пов'язана з легендою, згідно з якою мати одного з імператорів династії Тан (618-907 рр. н.е.) вилічили від хвороби чаєм, приготованим із листя чотирьох кущів, які росла на кам'яній втесі в горах У І. У знак подяки імператор закликає загорнути ці кущі у великі червоні халати. Чотири кущі Да Хонг Пао, яким уже понад тисячу років, збереглися й сьогодні. Кілька кілограмів чаю, зібраних із них, продаються щорічно з аукціону за десятки тисяч доларів. Всі інші кущі сорту Да Хонг Пао отримані за допомогою клонування (вегетативного розмноження) цих чотирьох кущів.
Да Хонг Пао обробляється за класичною для У І технології досить сильної ферментації й порівняно довгого обсмажування на відкритому вогні, яка дає змогу максимально розкрити характер чаю. Його смак, під час першого ковтка насичений і трохи гострий, швидко переходить у солодкий фруктовий посмак, який цікаво відтіняє піченими нотками. Цікаво, що Да Хонг Пао, як і інші улуни з У І, може зберігатися кілька років, не втрачаючи якості та навіть стає краще. Заварювати за температури 90 °C до 5 разів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чорний чай |
Форма випуску | Листовий |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Ферментація |
Вага | 20 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Картон |
- Ціна: 28 ₴